MENU DORPEN 3 december t/m 6 januari
Hotel The Kings Head InnHotel Restaurant de Oude Brouwerij De Voerstreek Hotels Hotel Herberg Appartementen  De Smidse Hotel Appartementen Brasserie Ons Krijtland
website: ©.2012 Ivo Vleugels | PDmedia
Untitled Document
Kribkes in Slenaken
Untitled Document

Welkom in Slenaken, het Groenste
Dorp van Zuid-Limburg


Wie wil dat niet? Een bezoek aan het pittoreske dorp Slenaken, gelegen in het Gulpdal, met rondom prachtige natuur. Het is het ideale startpunt voor prachtige wandelingen en fietstochten door het Heuvelland.
Door de unieke ligging in de schitterende natuur wordt Slenaken niet voor niets de parel van het Heuvelland genoemd. De holle wegen en hellingbossen zorgen voor een bijzondere flora en fauna.

Slenaken Slenaken

 Aan welke kant u Slenaken ook verlaat, er zijn meteen tal van mogelijkheden voor wandelingen, óf langs het riviertje de Gulp, óf door de bossen en weilanden, regelmatig stijgend en dalend. Ook de Belgische Voerstreek ligt letterlijk om de hoek. Na tien minuten lopen bent u al over de grens.
Wilt u een keer naar een grote stad, ook dan is Slenaken een zeer goed vertrekpunt. Aken en Maastricht zijn per openbaar vervoer of per auto makkelijk en snel te bereiken.

Ook al zijn de loofbomen in de winter bladloos, toch hebben sommige bomen dan juist een ander mooi aspect: de Maretak.

Naast de prachtige natuur en de gemoedelijke sfeer zijn er in Slenaken en de omliggende gehuchten meerdere rijksmonumenten. Bijvoorbeeld de St.Remigiuskerk uit 1795, de pastorie uit 1779, de unieke oude waterput met houten bovenschuur in Schilberg (in 1922 gerenoveerd) en de Mariakapel in Heijenrath uit 1715. In de periode 1 mei tot en met 1 november kunt u op zon- en feestdagen ook een bezoek brengen aan het Kerkelijk Museum, gevestigd in de kelder van de pastorie.
Er is zoveel meer te vertellen over Slenaken dat in elk seizoen een bezoek meer dan waard is. Wat dacht u van het aspergeseizoen in het voorjaar en de wildweken in het najaar of op muzikaal gebied de zomeravondconcerten. De vele, gastvrije hotels en vakantieappartementen, restaurants en cafés zorgen voor een zeer aangenaam verblijf in Slenaken. Ook de dassen voelen zich al jaren thuis in het rustieke Slenaken. Eén van de grootste dassenburchten van Zuid Limburg is gelegen op de Loorberg, 100 meter van de Gulp.

Kom naar Slenaken en overtuig uzelf!

Slenaken Slenaken