MENU DORPEN 3 december t/m 6 januari
Hotel The Kings Head InnHotel Restaurant de Oude Brouwerij De Voerstreek Hotels Hotel Herberg Appartementen  De Smidse Hotel Appartementen Brasserie Ons Krijtland
website: ©.2012 Ivo Vleugels | PDmedia
Untitled Document
Kribkes in Mechelen
Untitled Document

Op weg in en om Mechelen

 

Wie Mechelen bezoekt, brengt een bezoek aan een eeuwen oud dorpje dat door de eeuwen heen is uitgegroeid tot het Mechelen van vandaag.

Altijd bescheiden gebleven, een dorp met historische gebouwen die het dorp gevormd hebben. Mechelen behoorde tot het Middeleeuwse Hertogdom Limburg. Rond Mechelen liggen diverse gehuchten, zoals Hurpesch, Schweiberg, Höfke, Hilleshagen en Overgeul.

Mechelen Mechelen

Een wandeling in en om Mechelen biedt schitterende vergezichten en pittoreske dorpsgezichten.  De mooie Parochiekerk, de Heerenhof, Watermolens, vakwerkhuizen, schitterde gevels en ga zo maar door.

Mechelen is een levendig dorpje waar de waard de deur heeft openstaan om z’n gasten te ontvangen. Daar waar kleine winkeltjes voorzien in het levensonderhoud. Daar waar de “Baag” de Geul in stroomt. Het is een dorpje waar de mensen elkaar kennen, mensen die genieten van de natuur en van het dorpse leven.

Als u de kribkeswandeling van Mechelen volgt maakt u kennis met deze mooie vergezichten en pittoreske dorpsgezichten. U geniet van de natuur en zeker van een hapje en een natje dat de diverse uitbaters van Mechelen u aanbieden.

Veul plezeer en schun krisdaag!

  Mechelen